Translate

Какви ресурси са Ви необходими при започване на собствен бизнес?

Има ли печалба при стартирането?

Това е следващият немаловажен аспект, който трябва да прецените на проучвателния етап, след като вече сте уточнили подробности около своята бизнес идея. Помнете, че е много странно за всеки стартиращ бизнес да започне да дава печалба незабавно. Също така е странно тази печалба да бъде достатъчна, за да осигурява прехраната ви.
 

Пазарна ниша и ресурси.

Ако изцяло се посветите на определена пазарна ниша, на вас ще ви трябват определени ресурси, за да се издържате, докато бизнесът Ви се разрастне достатъчно, за да може да ви осигурява разумна отплата. Някои някои случаи първоначалните разходи са значителни, докато в други - като преводаческите услуги, например, изискванията за капитал са съвсем малки.

Направете списък на всички разходи, които може да предвидите и ги сумирайте.

Помнете, че някои от първоначалните разходи ще трябва да бъдат направени повторно и ще се превърнат в оперативни (постоянни, периодични) разходи. Такива са разходите за ток, вода, телефон, заплати, осигуровки, интернет, GSM и др. Направете друг списък на всички оперативни разходи, които смятате, че ще трябва да правите във вашия бизнес.

Комбинирани с някои от първоначалните разходи, те ще ви дадат представа за това, какви ресурси ще са Ви необходими, за да стартирате и да издържите в първите етапи свой собствен бизнес. Най-честата причина за неуспеха на новите начинания са недостатъчните стартови ресурси. Внимавайте да не попаднете и Вие в този капан.
----------
Още препоръки и коментари по темата вижте по-долу в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари. Публикуват се след одобрение на редактор.

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Посетители

Translate / Перевод

Архив на блога

Последователи - Абонати: