Translate

Електронна търговия | dLambow

 

Продажбите в интернет - Електронна търговия

 

Онлайн продажби чрез електронна търговия

Продажбите в интернет (електронната търговия) са предпоставка за обща промяна в обществото и бизнеса. Както е известно, разгръщането на глобалната мрежа промени начина на комуникация, на осъществяване на услуги, на правене на бизнес. Безспорно, интернет се отрази и върху търговията, като все по  - често се говори за нейното разрастване и  обща промяна на начина, по който се осъществява съвременната комуникация между потребители  и търговци и/или производители. 

Електронна търговия
Електронна търговия

Предвид факта, че електронната търговия обхващат много аспекти – на практика – по електронен път има възможност да се закупят изключително разнообразни стоки и  услуги, то въпросите, свързани с електронната търговия, нейното регулиране, както и прогнозите за бъдещето й развитие са актуални и определящи при избора на настоящата тема.




Какво е електронна търговия?

Съществуват различни опити за дефиниране на понятието електронна търговия, но най-общо те се свеждат до разбирането й като форма на покупко-продажба, осъществявана по електронен път, включително чрез Интернет като обмен на информация през електронни мрежи във всеки един етап от веригата на доставка, независимо дали се осъществява в рамките на една организация, между търговци, между търговци и потребители или между частния и публичния сектор, без оглед дали се заплаща, или не.  

Електронната търговия създава съвършено нов модел на отношения по цялата верига „производство - потребление", чиято цел е всички действия по една търговска сделка да се извършват по електронен път - отправянето на оферта, преговорите, сключването на договор, разплащането и пр.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари. Публикуват се след одобрение на редактор.

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Посетители

Translate / Перевод

Последователи - Абонати: