Translate

Производство на полиетиленовите тръби | dLambow

 

Производство на полиетиленовите тръби като алтернатива на металните тръби

В съвременните условия на все по-бързо развиващи се технологии, се предоставят големи възможности на производителите за разработка и производство на технологично по-добри и усъвършенствани продукти. Създават се редица условия за по-пълно усвояване на природните ресурси. 

Полиетиленовите тръби
Полиетиленовите тръби

В този аспект може да се разгледа и производството на полиетиленови тръби. До момента широко разпространение са имали металните тръби, но в последствие на повишаващите се изисквания относно експлоатационните им качества, все повече се налага използването на основния им заместител – полиетиленовите тръби.

Производство на полиетиленовите тръби
Производство на полиетиленовите тръби
Ето защо с оглед на разширяващия се пазар и увеличеното търсене на качествено по-добри продукти се налага изграждането на нови предприятия, произвеждащи този артикул.

Полиетиленовите тръби имат високи експлоатационни качества и не се ограничават от изисквания за подмяна на всеки трийсет години експлоатация, както при металните алтернативи.
Пластмасите не подлежат на корозия, кислородно и химическо не активни са. Работното им налягане, не е по-ниско от това на металния аналог, а от топлоизолационна гледна точка имат много по-добри топлоизолационни качества. 


Технологията на изготвяне е по-малко трудоемка, суровиноемка и енергоемка от технологията, посредством която се изготвя металния й аналог.




Пластмасовите тръби са леки, което позволява по-добра манипулация с тях, намаля транспортните разходи и разходите за поставка. Трябва да се допълни , че лекотата на пластмасата е предпоставка не само за намаляване на разходите, но и за по-опростената технологията, както и по-нискоквалифициран персонал при поставянето на тръбите за експлоатация.


Полиетиленовите тръби се използват за:

  • 1.    Водоснабдяване;
  • 2.    Канализация;
  • 3.    В газовата индустрия;
  • 4.    Телефонни мрежи.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари. Публикуват се след одобрение на редактор.

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Посетители

Translate / Перевод

Последователи - Абонати: