Translate

Функции на бизнес плана | dLambow

 

4 основни фукции на всеки бизнес план

В съвременната практика бизнес плана изпълнява четири основни функции.

 

Първа функция


Тя е свързана с възможността да се използва БП за разработване стратегията на бизнеса. Тази функция е жизнено необходима в периода на създаване на всяка фирма, а също и при разработването на нови направления на дейност.




Втора функция


Тя е свързана с планирането. БПл. позволява да се оценят възможностите за развитие на ново направление в дейността на даден бизнес, да се планират, следят и контролират процесите вътре във фирмата.

Основни функции на бизнес плана
Функции на бизнес плана

Трета функция


Тя позволява да се привличат парични средства - заеми, кредити. В съвременните бизнес условия е почти невъзможно да се работи без подходящи кредитни ресурси, особено ако се развива по-зночителен проект. В тези случаи бизнес плана е неотменима част от документацията по оценката на риска, отпускането и управлението на кредита.

 

Четвърта функция


Тя позволява да се привлекат при реализацията на плановете на фирмата потенциални партньори, които биха пожелали да вложат в производството собствен капитал или налична у тях технология. Това е възможно само ако имате надежден бизнес-план, отразяващ курса на развитие на компанията Ви в определен времеви отрязък.

 

Фирмено планиране

По този начин, вътре фирменото планиране се явява неотменима част от управлението на всяко предприятие, без значение неговия размер или отрасъл. По този начин се обобщават анализите на текущите възможности за възвръщаемост или възможностите за разширение на дейността във всяка конкретна ситуация, като се придобива ясна представа по какъв начин ръководството на предприятието ще се възползва от съответния потенциал.

По този начин се привличат партньори, създават се съвместни предприятия и се получава финансиране.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари. Публикуват се след одобрение на редактор.

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Посетители

Translate / Перевод

Последователи - Абонати: