Translate

Ламинат

Какво е ламинат и как се използва?

 

Изобретяване на ламината

Ламинат - това е подово покритие, изобретено и влязло в производство през 80-те години на миналия век, като към днешно време е значително усъвършенствано, така че, ако първите образци на ламината са издържали само по 1 - 2 години, то днешните ламинати от ново поколение се считат за дълготрайни покрития.

Какво е ламинат?

Ламинатът е слоесто пластмасово покритие, произвеждано на основата на ПВЦ-смоли, които се нанасят на повърхността на дървестните плоскости, под налягане. Ламинатите се отличават с повишена температуроустойчивост и ниска изтриваемост при ходене върху тях.


По този начин се имитира и различна текстура на дървесни породи, като дъб, бук, череша, круша, орех, червено или черно дърво, или на различни видове природен камък, като мрамор, габро, гранит и др.

Използване на ламинатни плоскости

На външен вид ламинатните плоскости са тънки дъски от 7 до 11 мм, с дължина от 100 до 140 см и ширина от 15 до 30 см. За да се свързват една с друга, дъските на безлепилния ламинат се произвеждат и доставят с улеи и пазове, така че да бъдат сглобявани механично и с минимална работа по тях.
------------------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари. Публикуват се след одобрение на редактор.

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Посетители

Translate / Перевод

Последователи - Абонати: