Translate

Основното за Управление на бизнес процеси | dLambow

Business Process Management System

Системи за управление на бизнес процеси

Системите за управление на бизнес процеси се появяват у нас възоснова на западни такива разработки, където подобни програми са известни под наименованието BPMS (Business Process Management System) или BPM - системи.

.

Управление на бизнес процеси
Управление на бизнес процеси

Модел за бизнес-процесите

Всяка система за управление на бизнес процеси се основава на простата идея да се изгражда модела на бизнес-процесите в една фирма с помощта на нагледни диаграми, които се качват на компютър и програмата позволява да се проследяват същите процедури в реалната практика на предприятието след съответната настройка на модулите.

Несъмненото преимущество на такъв подход е това, че Вие гарантирано получавате цялостна управленска система, която на 100% удовлетворява Вашите нужди и позволява да бъде променяна заедно с промените във Вашия бизнес.




Стандартни модули на бизнес процесите

Всяка BPM система, която изцяло съответства на тази концепция, съдържа редица стандартни модули, които покриват етапите на жизнения цикъл бизнес процесите на Деминг - PDCA (Plan, Do, Check, Act):

  • - планиране (или проектиране) на цялостната система;
  • - изпълнение с оперативното управление на заложените процедури;
  • - проверка, контрол и наблюдение на цялостното изпълнение;
  • - цялостно функциониране на бизнеса и подобряване на неговите елементи, ако се налага в процеса на работа.
По този начин системите на управление на бизнес процесите във Вашата фирма издигат управлението на по-интелигентно ниво и помагат с по-малко висококвалифициран персонал да се постигне по-широк и задълбочен обхват на ставащото в придприятието и да се правят подобрения според ситуацията.


Разбира се, различните разработчици на системи за управление на бизнес процеси (BPMS) имат свои решения, силни и слаби страни, така че преди да се възползвате от конкретни такива предложения е добре да проучите внимателно предложенията и опита на предложителите, за да изберете най-добрия вариант за себе си.

----------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари. Публикуват се след одобрение на редактор.

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Посетители

Translate / Перевод

Последователи - Абонати: