Translate

Как да откриете точната пазарна ниша в собствен бизнес?

Много е добре да се занимавате с бизнес, който Ви харесва.

Но за да бъде той печеливш бизнес, трябва и клиентите Ви да го харесват и поръчват (в противен случай си търсете спонсор или меценат, които да Ви издържат).Но как да разберете какво харесват хората, т.е. какво биха купували от Вас, при това като топъл хляб? Ами, „попитайте“ги! Направете импровизирана маркетингова анкета. За това не Ви е необходимо специално образование.

Бизнес списък.

Поставете лист и химикалка в горния си джоб и започвайте работа... се огледайте около Вас. Наоколо гъмжи от информация за бизнеса Ви. Първо обърнете внимание на себе си. Какво и колко купувате всеки ден? От какво се интересувате и какво подминавате без внимание? Записвайте си! Направете своя бизнес списък. Поне 2 - 3 седмици само това правете. Събирайте бизнес идеи, водете статистика, вглеждайте се внимателно и на всяка крачка си записвайте.

След това класифицирайте и систематизирайте събраната информация.

И накрая я сравнете със списъка на Вашите любими занимания от предния постинг. Там където се получи припокриване - това е Вашата пазарна ниша, това е Вашия продукт - хит, това е бизнеса, с който трябва веднага да се заемете веднага.

----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари. Публикуват се след одобрение на редактор.

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Посетители

Translate / Перевод

Архив на блога

Последователи - Абонати: