Translate

Техника за подбор на подходяща бизнес идея.

Психологическа техника за успешен бизнес.

А сега ето и една конкретна психологическа техника с голямо значение за успеха на Вашия бизнес: Направете равносметка на досегашния си живот. Може би ще Ви се стори странно, но ако сте си поставили амбициозната задача да спрете да работите за някой друг (нещо, от което никой не е забогатял) и да основете собствен успешен бизнес, пьрвото нещо, което трябва да направите е внимателно да се вгледате в себе си.

Избор на бизнес идея.

Вземете лист  хартия, разделете го с вертикална черта на две и започнете да пишете:
  • - от ляво - всички успехи, които сте постигали и любими неща, които обичате да правите;
  • - от дясно - всички провали и неща, които мразите.
Вгледайте се внимателно в написаното. Лявата половина ще Ви покаже кьм какво трябва да се насочите, а дясната - какви грешки сте допускали и как да се поучите от тях. Много хора започват бизнес, за да използуват уменията, които може би са придобили по време на професионалното си обучение или кариера. Тук се включват
  • - счетоводители, 
  • - преводачи, 
  • - музиканти, 
  • - физиотерапевти....

Основни умения за успешен бизнес.

Някои хора ще зависят от такива основни умения като възможността да продават или карат кола, ако  искат да се насочат към търговия или таксиметров бизнес. Много хора започват от нищо и развиват много успешен бизнес. Определено и може да сте сред тях. Хотелите Форте - най-голямата хотелско-ресторантска верига в света - започват от един малък ресторант през 1940 г.

Реалистичен подбор на идея.

Важно е да бъдете реалисти, за да се подготвите добре и достатъчно, но ако се колебаете прекалено много, рискувате никога да не започнете. Затова, подгответе се и ... скачайте във "водата". Само това е начина да се научите да плувате. Практиката е най-добрия учител за Вашия успешен бизнес.

----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, само сериозни коментари. Публикуват се след одобрение на редактор.

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Посетители

Translate / Перевод

Архив на блога

Последователи - Абонати: