Translate

Управление на парите в бизнеса.

Кога се налага да прибягваме до управление на парите

http://thumbs.dreamstime.com/thumblarge_381/1238269499hvXgwH.jpgЕто един конкретен случай от бизнеса. Много често се случва в едно малко или средно предприятие паричните плащания и постъпления да не са в идеален синхрон, което предполага както наличие на значителни свободни ресурси за определени периоди от време, така и евентуални затруднения при осигуряване на средства за нерегулярни плащания. Именно тази нередовност е необходимо да бъде управлявана. Но как?

Как да реализираме по-висок доход?

Естествено е в подобни случаи частните предприемачи да си задават въпроси как да реализират по-висок доход от тези временно свободни средства, без това да затрудни посрещането на планираните и дори на непредвидени разплащания. Най-често парите биват вложени на безсрочен банков депозит с годишна лихва под 1%.

Инвестиране на свободни пари.

Но дали това е най-добрият начин да се инвестират временно свободните пари? Широко разпространена практика на Запад е за управлението на паричните потоци да се ползват съветите на външна фирма, специализирана в този вид дейност. Друг съществен проблем е как да се осигурят възможно най-бързо и евтино средства за посрещане на нерегулярни, непредвидени плащания.

----------
Още препоръки, мнения и допълнения по темата може да четете и правите по-долу - в коментарите.

1 коментар:

  1. много въпроси, малко отговори.Най-добре е свободните средства да се инвестират планово и разумно в разширяване на дейността - нови продукти, нови клиенти, нови пазари, допълнително обслужване, допълнителна квалификация на персонала.

    ОтговорИзтриване

Моля, само сериозни коментари. Публикуват се след одобрение на редактор.

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Посетители

Translate / Перевод

Архив на блога

Последователи - Абонати: